YDH- Ayetullah Sadık Laricani’nin Yargı gücü başkanlığına atanmadan önce öğretim üyeliği yaptığı Kum Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Dekanı Hüccetulislam Muhammed Zebihi serbest bırakıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mir Hüseyin Musevi’yi destekleyen ve iki hafta önce tutuklanan Kum Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Muhammed Zebihi, kefaletle serbest bırakıldı.

 

Huccetulislam Muhammed Zebihi’nin oğlu Taha Zebihi ile birlikte tutuklandığı; ancak Taha Zebihi’nin Tahran’daki bir cezaevine nakledildiği ve halen serbest bırakılmadığı bildirildi.

 

Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani’nin Yargı Gücünün resmi internet sitesinde yayımlanan biyografisinde öğretim görevlisi olarak görev yaptığı Kum Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Muhammed Zebihi’den de söz edilmesi Dr. Zebihi’nin basının gündemine girmesine sebep olmuştu.

 

Öte yandan Kum İlmiye Havzası Müderris Kurulu Üyelerinden Dr. Abdurrahim Süleymani’nin de kefaletle serbest bırakıldığı açıklandı.

 

Hüccetulislam Abdurrahim Süleymani Erdestani, Tahran’da son olaylarda hayatını kaybedenlerin anılması için Beşeht-i Zehra mezarlığında düzenlenen törende polis tarafından tartaklanarak gözaltına alınmıştı.