Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
09 Şubat 2009 · 01:00

Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç

YDH- Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç kaybına uğrayan Sa’d- Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı, yeni bir kayıp daha yaşadı.

YDH- Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç kaybına uğrayan Sa’d- Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı, yeni bir kayıp daha yaşadı.

 

Lübnan’ın eski Başbakanlarından Necib Mikati, kendisini “mutedil” bir kişi olarak niteleyerek 14 Mart İttifakı’ndan ayrıldığını açıkladı.

 

El-Mustakbel Partisi başkanlığındaki Sa’d Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı’nın adayı olarak girdiği 7 Haziran seçimlerini kazanarak milletvekili olan eski başbakanlardan Necib Mikati, kendisinin de Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat gibi “mutedil” görüş ve inançlara sahip olduğunu söyledi.

 

Lübnan eski başbakanı Necib Mikati, 14 Mart İttifakı’ndan ayrılmakla birlikte el-Mustakbel Partisi Başkanı Sa’d Hariri’nin başbakanlığını desteklediğini açıkladı.

 

Necib Mikati 2005 yılında Ömer Kerami’nin istifasından sonra başbakan olarak görev yapmıştı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 19:50 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/6993/lubnan-ilerici-sosyalist-parti-lideri-velid-canbolat-in-ayrilmasiyla-ciddi-bir-guc