YDH- Çeşitli düzeylerdeki yetkililere veya toplumda öne çıkan şahsiyetlere yönelik hakaret düzeyindeki eleştirileriyle tanınan İran’daki iktidar yanlısı Ensar’ı Hizbullah adlı grup, bu kez Şia dünyasının en büyük dini otoritelerinden Ayetullah Sistani’yi hedef aldı.

 

İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin geçtiğimiz hafta Ayetullah Sistani’nin İran’daki tam yetkili temsilcisi Hüccetulislam Şehristani ile görüşmesinden sonra kendisine ait bir internet sitesi aracılığıyla Ayetullah Sistani’yi hedef alan Ensar-ı Hizbullah grubu, “utanma ve haya da iyi bir şeydir” ifadesine yer vererek Ayetulah Sistani’yi “utanmazlıkla suçladı.

 

“Bazıları yaşadıkları ülkede kendilerini, kendi taraftarlarının koruduğunu sanıyor! Onlar o kadar siyasi ise sürekli olarak başkalarının meselelerini takip etmesin kendi ülkesinin sorunları için uğraşıp didinsin. Utanma ve haya da iyi bir şeydir” ifadelerinin yer aldığı yazıda Ayetullah Sistani’yi alaycı bir dille eleştiren Ensar-ı Hizbullah grubu, “Hizbullahi unsurlar yeni bir rehber icat edilmemesi için dikkatli olmalıdır” cümlesine yer verdi.

 

Ensar-ı Hizbullah grubu yazıda ayrıca “İran’ın meselelerini takip edenler dikkat etsinler de aldanmasınlar, şimdiye kadar çeşitli sebeplerle saygınlıkları korunanlar da birtakım kuruntulara sevk edilmemek ve düşmemek konusunda dikkatli olsunlar” diye yazdı.

 

Ayetullah Sistani, önceki hafta yaptığı bir açıklamada “İran, Pakistan ve Afganistan’daki olayları dikkatle takip ediyorum. Huzurun olmadığı ve halkın baskı altına alındığı bazı ülkelerde yaşanan gelişmelere de üzülüyorum” demişti.