Son iki hafta içerisinde iki din adamının ve iki de yargı yetkilisinin öldürüldüğü Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
09 Aralık 2009 · 01:00

Son iki hafta içerisinde iki din adamının ve iki de yargı yetkilisinin öldürüldüğü

YDH- Son iki hafta içerisinde iki din adamının ve iki de yargı yetkilisinin öldürüldüğü İran’ın Kürdistan eyaletinde dün de belediye meclisi başkanı öldürüldü.

YDH- Son iki hafta içerisinde iki din adamının ve iki de yargı yetkilisinin öldürüldüğü İran’ın Kürdistan eyaletinde dün de belediye meclisi başkanı öldürüldü.

 

İran resmi haber ajansı İrna’nın bildirdiğine göre Kürdistan eyaletinin en büyük kenti olan Senendec’in belediye meclisi başkanı Seyit Mehdi Taht Firuz, düzenlenen bir suikast sonucu öldürüldü.

 

Aynı zamanda cezaevindeki tutuklu ve mahkumların haklarının korunması ile ilgili bir kurumun başkanlığını da yürüten Senendec Belediye Meclisi Başkanı Firuz’un, dün sabah kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu öldüğü bildirildi.

 

Fars haber ajansına demeç veren İran Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Rıza Rahimi, Kürdistan eyaletindeki son terör olaylarının ardından İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar başkanlığında devrim muhafızlarından oluşan bir heyetin Senendec kentine giderek sorunu yerinde inceleyeceğini açıkladı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 19:21 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/7058/son-iki-hafta-icerisinde-iki-din-adaminin-ve-iki-de-yargi-yetkilisinin-olduruldugu