YDH- İran Devrim Muhafızları ordusu, Fars Körfezi’nde ışıklı bir cismin İran hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu ve imha edildiğini açıkladı.

 

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri 2. Bölge Komutanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak Fars Körfezi’ndeki Hark adası hava sahasında üç ışıklı cisim tespit edildiğini ve bunardan birinin açılan ateşle vurulduğunu açıkladı.

 

Kutsal Savunma Haftası münasebetiyle gazetecilere açıklamada bulunan General Ali Rezmcu, radarların Buşehr kenti yakınlarındaki Hark adası hava sahasında yabancı cisimler tespit ettiğini ve açılan ateş sonucu bunardan birinin imha edildiğini belirtti.

 

İran hava savunma sistemleri tarafından imha edilen cismin enkazının henüz bulunamadığını belirten İranlı komutan, Fars Körfezi hava sahasında ve İran’ın nükleer santralinin bulunduğu Buşehr kentinin sahil bölgelerinde zaman zaman bazı ışıklı cisimler görüldüğünü ifade etti ve “Devrim Muhafızları ordusu denizde, denizaltında ve havada her türlü savunma kapasitesine sahiptir” dedi.