YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, bazı esrarengiz çevrelerin üst düzey yetkililer arasında dostluk olmasını kendi çıkarlarına aykırı gördüklerini söyledi.

 

Ramazan dolayısıyla bir aylık ertelemeden sonra bugün altıncı resmi toplantısını yapan İran Uzmanlar Meclisi’nin Başkanlık Kurulu üyeleri, İslam İnkılabı Rehberliği Uzmanlar Meclisi’nin Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü.

 

Toplantıda ülkede yaşanan son gelişmelere değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, mevcut şartlarda İran’ın en önemli ihtiyacının birlik ve dayanışma olduğunu belirterek bazı çevrelerin ülkedeki üst düzey yetkililer arasında ihtilaf çıkarmak için çaba gösterdiğini söyledi ve “bu esrarengiz çevreler bu dostluğu kendi çıkarlarına engel olarak görmektedir” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ve sonra yaşanan olaylara değinen ve ortamın sakinleştirilmesi için yetkililer ve kanaat önderleri arasında diyalog kurulması gerektiğini belirten Ayetullah Rafsancani, “önemli olan nizamın ilkelerinin ve çıkarlarının korunması ile halkın rızasının kazanılmasıdır” dedi.