YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında salonu terk eden Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’la bir araya geldi.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonu Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın, BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere bulunduğu Amerika’da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la görüştüğünü duyurdu.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın görüşme sırasında İran Cumhurbaşkanlığına seçilen Ahmedinejad’ı kutladığı ve Lübnan ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirttiği bildirildi.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın “Lübnan’ın düşmanları, Lübnan hükümeti ile halkı arasında ayrılık çıkarmaya çalışıyor. Akıllıca tedbirlerle bu komploların etkisiz bırakılması gerekiyor” dediği, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da Tahran’ın Lübnan’la ilişkilerini geliştirme konusunda hiçbir sınır tanımadığını belirterek İran ve Lübnan halklarının kaderinde birçok ortak yanlar bulunduğunu ifade etti.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Lübnan hükümeti ve halkı, İran’ın dostu ve kardeşidir; ayrıca iki ülkenin ortak düşmanları bulunmaktadır” diye konuştu.