YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu eski Komutanı General Yahya Rehim Safevi, İslam İnkılabı Rehberini siper olarak kullanıp ona cefa ettiklerini söyledi.

 

Tahran’da kılınan Cuma namazından önce bir konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi’nin askeri danışmanı General Yahya Rahim Safevi, sistem içerisinde önde gelen bazı kimseler ile onların etrafındakilerin İslam İnkılabı Rehberi’ni kendileri için bir siper olarak kullanıp ona cefa ettiğini ve yasaları çiğneyenlere gerekli müdahalede bulunulmadığını söyledi.

 

İran’da seçimlerden sonra sıkça gündeme gelen “yumuşak savaş” kavramına değinen General Safevi, “yumuşak savaş”ın bakış açılarını ve inançları değiştirmeyi hedeflediğini belirterek kamuoyuna, halkın genel kültürüne nüfuz eden ve onu etkileyen yabancı medya organlarının yumuşak savaşın araçlarından biri olduğunu ifade etti.

 

Bazı ülkelerin “yumuşak savaş”a  “sert savaş”tan çok daha fazla bütçe ayırdığını belirten ve bazı Doğu Avrupa ülkeleriyle Gürcistan’da yumuşak savaştan başarılı sonuçlar alındığına işaret eden Devrim Muhafızları Ordusu eski Komutanı General Safevi, “yumuşak savaşta, dış düşmanlar ve bazı iç düşmanlar, İslam nizamını zayıflatmayı ve İslam nizamının yabancı güçlerin iradesine teslim olmasını sağlamayı hedeflemektedir” dedi.

 

Toplumdaki nizamın iç güçlerinin gerginlik yaşadığını ancak kendi siyasi tutumlarına dönmediklerini belirten General Safevi, “bu kişilerin hala İslam’ın kucağına dönmeleri umut edilmektedir” dedi.

 

Sistem içerisindeki bazı önde gelen şahıslarla onların etrafında bulunanların Rehber’e cefa ettiğini ve yasaları çiğneyenlere karşı açık bir müdahalede bulunulmadığını belirten General Safevi, “bazı iç unsurlar da kendilerini Rehber için siper edecekleri yerde, rehberi kendileri için bir siper olarak kullandılar” dedi.