YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, yapıcı eleştirilere açık olunması gerektiğini belirterek halkın şikayetlerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

 

Hizb-i Mutelife-yi İslami adlı partinin yöneticilerini kabul eden Ayetullah Mekarim Şirazi, yaşanan birtakım sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek “gerçekleri kabul etmeli ve onlar için çözüm yolları bulmalıyız. Çevremizde dostça eleştiri çok az; daha çok övgü veya karalama yapılıyor. Birilerinin de ortada durup hedefli ve dostane eleştiriler yapması gerekir” dedi.

 

Birçok şeyin ıslah edilmesi gerektiğini ve ıslahın öncülünün de eleştiri olduğunu belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, “Peygamberlerden ve Allah’ın velilerinden başka hiç kimse masum değil, hatalarla ilgi olarak mantıklı eleştirilerimizin olması gerekiyor. Halk ekonomik sorunlarda söz ediyor, eğe buna bir şey söylemiyorsak bu doğru değildir” dedi.

 

Seçimlerden sonra yaşanan olaylara da değinen Ayetullah Şirazi, seçimlerden sonra üç kesimin ortaya çıktığını belirtti ve “bir kesim seçimlerde 24 milyon oy aldı, ikinci kesim 13 milyon oy aldı. Üçüncü kesim ise yıkıcı idiler, kuralların dışına çıktılar ve çok kötü işler yaptılar. Bunların üçünün hesabının da birbirinden ayrı tutulması gerekir” dedi.

 

Batılılardan emir aldığı belirtilen grubun ortaya çıkarılıp dışlanması gerektiğini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, “ancak diğer iki grubun arasını bulmamız gerekir. Biz bunların hepsinin garaz sahibi olduğunu söyleyemeyiz. Aziz rehberimizin de dediği gibi bunlar kendi görüşlerine göre davrandılar” diye konuştu.

 

İslam Devriminin güçlü olduğuna ve seçimlerden sonra yaşanan olaylar konusunda düşmanların giderek umutsuzluğa kapıldığına değinen Ayetullah Mekarim Şirazi, “yabancılar seçimlerden sonra yaşanan olaylardan umutsuz çıktılar; şimdi bizim onların umutsuzluğunu umuda dönüştürecek işler yapmamamız gerekir. Halk ve nizam, İslam Cumhuriyeti ve rehberlik konusunda ortak inançlara sahip. Hepimiz bir araya gelmeli vahdeti sağlamalı ve o müfsit grubu dışlamalıyız” dedi.