YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İslam ülkeleri arasında ortak bir tavır bulunmamasının İsrail’i Mescid-i Aksa’ya saldırma konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.

 

Ayetullah Mekarim Şirazi, bu sabah Kum İlmiye Havzası’nda verdiği ictihad dersinden sonra yüzlerce din ilimleri öğrencisine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarına da değinen Ayetullah Mekarim Şirazi, “İslam ülkeleri liderleri artık Siyonist rejimin ekseninde durmaktan ve onlarla dostluk kurmaktan vazgeçmeli ve nasıl oluyor da bu rejim tüm dünyayı tehdit edebiliyor diyerek İslam dünyasını düşünmelidir” dedi.

 

İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi inşa etme hedefine değinen Ayetullah Mekarim Şirazi, İsraillilerin Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini de bu sebeple engellediğini ifade etti.

 

İslam ülkelerinin liderlerini de sert bir şekilde eleştiren Ayetullah Mekarim Şirazi, “maalesef bazı İslam ülkeleri liderleri, hala gaflet uykusunda bulunuyorlar ve bu acı olayları görmezden geliyorlar. Halbuki bu sürecin devam etmesi onların da zararına olacaktır” dedi.

 

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik bu saldırganlığının İslam ülkeleri arasında ortak bir tutum bulunmamasından kaynaklandığını belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, “Aziz İslam’ın birçok öğretici emirleri vardır, biz Müslümanların bunlardan gafil olduk, bu gaflet düşmanların bundan istifade etmesine sebep olmaktadır” diye konuştu.

 

“İslam bize Müslümanların kardeş olduğunu ve birbirlerine karşı kardeşçe davranmalarını öğretiyor; ama maalesef şu an İslam ülkeleri, faydasız ihtilafları körüklüyor düşmanlar da bundan yararlanıyor” diyen Ayetullah Mekarim Şirazi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların tıpkı Kudüs Günü’nde olduğu gibi Mescid-i Aksa’ya verdiği desteği haykırması gerekiyor ta ki bu gasıp rejim sergilediği vahşeti bıraksın ve asla kalıcı olamayacağını anlasın.”