YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mehdi Kerrubi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı kendisine söylemediği sözleri isnat etmekle suçladı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ABD’deki PBS kanalına verdiği bir röportajda kendisinin hiç söylemediği sözleri kendisine isnat ettiğini belirten Huccetulislam Mehdi Kerrubi, Ahmedinejad’ın gerçekleri çarpıtmayı bir kültür haline getirdiğini söyledi.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın PBS kanalına verdiği röportajı yayımlayan devlet televizyonunun müdürü İzzetulah Zergami’ye bir mektup yazan İtimad-ı Milli Partisi Başkanı Mehdi Kerrubi, Ahmedinejad’ın PBS kanalı muhabirinin seçimlerden sonra gündeme gelen tutuklulara tecavüz iddiaları konusundaki sorusuna verdiği cevabı hatırlattı ve mektubunda şu ifadelere yer verdi.

 

“Sayın Ahmedinejad, ‘bu sözleri Sayın Mehdi Kerrubi söyledi ve yargı tarafından görevlendirilen üç kişilik komite kendisinden bu konuda belge isteyince de sinirlendim ve bunları söyledim, bu konuda hiçbir belgeye sahip değilim dedi’ şeklinde cevap verdi. Yazık ki gerçekleri çarpıtmak yürütme gücü başkanının değişmez bir kültürü haline gelmiştir. New York’un nasıl bir özelliği var bilmiyorum; ama kendisi oraya her gidişinde ondaki bu nitelik birkaç katına çıkıyor.”

 

Söylenen yalanlara devletin ulusal yayın kuruluşunun araç haline getirilmesinin halkın ulusal medyaya olan güveninin azalmasından başka bir işe yaramayacağını belirten Kerrubi, gerçeklerin aydınlatılması için hakkında suçlamalarda bulunanlara ayrılan sürenin üçte birinin kendine de ayrılmasının yeterli olacağını söyledi.