YDH- Yemenli bir askeri yetkilinin muhalif el-Husi grubuna yapılan bir operasyonda üç Lübnanlının da öldürüldüğünü iddia etti.

 

Çin resmi haber ajansı Xinhua’nın Yemen’in başkenti San’a’dan bildirdiğine göre Marebpress adlı bir internet sitesine demeç veren Yemenli bir askeri yetili ülkenin kuzeyindeki Sa’de kentine yapılan bir operasyonda muhalif el-Husi taraftarlarıyla birlikte üç tane de Lübnanlının öldürüldüğünü öne sürdü.

 

Üç Lübnanlının Sa’de kentinin Melahiz bölgesine düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü belirten Yemenli askeri yetkili, öldürülen üç Lübnanlının patlayıcı uzmanı olduğunu ve el-Husi taraftarlarına askeri eğitim verdiğini iddia etti.

 

Yemen hükümeti, daha önce de Hizbullah’ı el-Husi grubuna askeri destek vermekle suçlamış; ancak Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Yemenli yetkililerin iddialarını yalanlayarak Hizbullah’ın Lübnan dışındaki hiçbir yerde faaliyetinin bulunmadığını açıklamıştı.

 

Daha önce İran’ı ve Libya’yı el-Husi grubuna destek vermekle suçlayan Yemen hükümeti, son olarak ülkenin güneyindeki ayrılıkçı hareketlerin Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini iddia etmişti.