YDH- İran’ın önde gelen dini otoritelerinden Ayetullah Cevadi Amuli, verdiği bir dersteki sözlerini siyasi amaçları doğrultusunda çarptıran hükümet yanlısı basını yalanladı.

 

İran’da hükümet yanlısı Keyhan gazetesi ile Fars haber ajansının Ayetullah Cevadi Amuli’nin seçim sonuçlarına itiraz eden kesimleri yabancılarla işbirliği yaparak rejimi devirmeye çalışmakla suçladığına ve yargılanmalarını istediğine ilişkin haberleri, Ayetullah Cevadi Amuli’nin bürosu tarafından yayımlanan bir bildiriyle yalanlandı.

 

Ayetullah Cevadi Amuli’nin bürosu tarafından yayımlanan ve bir nüshası Rasanews haber ajansına da gönderilen bildiride Ayetullah Cevadi Amuli’nin geçtiğimiz hafta verdiği bir derste söylediği sözlerin bazı basın organları tarafından çarpıtılarak yayımlandığı belirtildi.

 

“Ayetullah Cevadi Amuli’nin 23.7.1388 (15 Ekim 2009) tarihinde üniversite öğrencilerine, dini ilimler talebelerine ve öğretim üyelerine verdiği ahlak dersinde söz konusu edilenler ahlak, fıkıh ve hukuk arasındaki farkların açıklanmasıdır. Bu çerçevede yabancılarla gizli işbirliğinde bulunmanın siyasi bir hastalık olduğu belirtilmiş, bunun teklifi hükmünün yani haramlığının fakih tarafından verileceği, hukuki sürecinin yargı organlarının uhdesinde olduğu ve bunun siyasi bir hastalık oluşunun ve tedavinin de ahlakın alanına girdiği ifade edilmiştir” ifadelerinin yer aldığı bildiride Ayetullah Cevadi Amuli’nin sözlerinin bazı basın organlarında çarpıtılarak yayımlandığı dile getirildi.