YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Zahidan’daki terörist saldırıyı üstlenen Abdulmelik Rigi liderliğindeki Cundullah örgütünün Pakistan istihbaratı tarafından desteklendiğini söyledi.

 

İlna haber ajansının bildirdiğinde göre İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, bu sabah düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada Abdulmelik Rigi liderliğindeki Cundullah örgütünün ABD, İngiliz ve Pakistan istihbarat servisi ile doğrudan bağlantını olduğunu söyledi.

 

“Bugün güvenlik servislerimiz tarafından sunulan bir rapor, Abdulmelik Rigi grubu ile bu şahsın kendisinin ABD, İngiliz ve maalesef Pakistan istihbarat servisi ile doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Söz konusu kişi onların himayesi altında bulunuyor ve hiç şüphe yok ki onların emirlerini yerine getiriyor” diyen General Caferi, bu konuda ellerinde belgeler bulunduğunu ifade etti.

 

Konuyla ilgili olarak İran’dan Pakistan’a bir heyet gönderildiğini belirten General Caferi, heyetin Pakistanlı yetkililere bu belgeleri göstereceğini ve İran’ın bu terörist örgütün Pakistan tarafından desteklendiğini bildiğini söyleyeceğini açıkladı.