Lübnan Kuvvetleri adlı grubun Yürütme Kurulu Başkanı Semir Ca’ca, Lübnan Direnişi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
10 Aralık 2009 · 01:00

Lübnan Kuvvetleri adlı grubun Yürütme Kurulu Başkanı Semir Ca’ca, Lübnan Direnişi

YDH- Lübnan Kuvvetleri adlı grubun Yürütme Kurulu Başkanı Semir Ca’ca, Lübnan Direnişi açısından kritik öneme sahip iletişim bakanlığının Hizbullah’a verilmeyeceğini söyledi.

YDH- Lübnan Kuvvetleri adlı grubun Yürütme Kurulu Başkanı Semir Ca’ca, Lübnan Direnişi açısından kritik öneme sahip iletişim bakanlığının Hizbullah’a verilmeyeceğini söyledi.

 

Lübnan iç savaşı yıllarında Falanjist Hıristiyanların liderliğini yapan Semir Ca’ca, ülkenin güneyinde son günlerde meydana gelen olaylardan endişe duyduğunu belirterek İsrail karşısındaki savaşta en güçlü silahının gizli iletişim şebekesi olduğunu söyleyen Hizbullah’a ve onun müttefiklerine verilmeyeceğini öne sürdü.

 

El Arabiya televizyonuna demeç veren Ca’ca, kabinedeki kilit bakanlıkların paylaştırılması konusunda uzlaşmaya varıldığını belirterek içişleri ve savunma bakanlıklarının Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a, dışişleri bakanlığının Hizbullah’a ve maliye bakanlığının da 14 Martçı gruplara verileceğini söyledi.

 

Hizbullah açısından kritik öneme sahip iletişim bakanlığının Hizbullah’a ve müttefiklerine verilmeyeceğini söyleyen Seöir Ca’ca, güney Lübnan’ı savunmanın en iyi yolunun da 1701 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanması olduğunu iddia etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 27.09.2026 00:12 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/7177/lubnan-kuvvetleri-adli-grubun-yurutme-kurulu-baskani-semir-ca-ca-lubnan-direnisi