YDH- İran tarafından terör örgütü Cundulah’ı desteklemekle suçlanan Pakistan, bu örgütün 18 üyesini İran’a teslim ettiklerini açıkladı.

 

İran’a ait İlna haber ajansının bildirdiğine göre Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, Sistan u Belucistan eyaletinde düzenlenen son intihar saldırısıyla bağlantılı olan, aralarında Cunudullah örgütünün lideri Abdulmalik Rigi’nin kardeşinin de bulunduğu 18 örgüt üyesini İran’a teslim ettiklerini açıkladı.

 

Örgütün lideri Abdulmalik Rigi’nin Pakistan’da olduğuna ilişkin iddiaları yalanlayan Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, İran hükümetine Abdulmalik Rigi’nin Afganistan’da bulunduğuna ilişkin gerekli kanıtları teslim ettiklerini ifade etti.

 

Öte yandan Afganistan hükümeti de Pakistan Dışişleri Bakanının son açıklaması üzerine bir bildiri yayımlayarak Cundullah örgütü lideri Abdulmalik Rigi’nin Afganistan’da bulunmadığını açıkladı.

 

Aralarında Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Nur Ali Şuşteri’nin de bulunduğu bazı askeri yetkililerin ve çok sayıda sivilin ölümüne sebep olan saldırının ardından İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar’ın yarın Pakistan’a gideceği bildirilirken, İran’daki bazı haber kaynakları dün de Sistan u Belucistan eyaletinde devriye görevi yapan iki polis memurunun pusuya düşürülerek öldürüldüğünü duyurdu.