Hizbullah:Ateşkes için ön şart kabul etmiyoruz

01 Ocak 1970

SAAF-Bugün açıklamada bulunan Hizbullah yetkilisi, Abdullah Kasir, çatışan iki taraf arasında bir

SAAF-Bugün açıklamada bulunan Hizbullah yetkilisi, Abdullah Kasir, çatışan iki taraf arasında bir ateşkesin sağlanabilmesi için hiçbir ön şart ileri sürülmemesi gerektiğini bildirdi.

 

Mehrnews haber ajansının bildirdiğine göre Hizbullah Merkez Komite üyelerinden Abdullah Kasir, Lübnan ordu birliklerinin güneyde konuşlandırılmasının “Ulusal Diyalog” tarafından halledilmesi gereken bir mesele olduğunu söyledi.

 

Bir ateşkesin sağlanması konusunda Hizbullah’ı baskı altında bırakacak her türlü ön şartın kabul edilemez olduğunu belirten Kasir, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, güneye Lübnan ordu birliklerinin yerleştirilmesi gerektiğine ilişkin demecinin hatırlatılması üzerine “Lübnan ordu birliklerinin güneye konuşlandırılması, müzakere masasındaki bir konudur” diyerek bunun Mart ayında başlayan Ulusal Diyalog toplantılarında halledileceğini ifade etti.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ateşkesin gerçekleşmesi için Hizbullah’ın iki İsrail askerini serbest bırakmasını, İsrail’e yönelik füze saldırılarını durdurmasını ve Lübnan, İsrail sınırındaki güney bölgesinden Hizbullah birliklerinin çıkarılıp yerine Lübnan ordu birliklerinin yerleştirilmesini ön şart olarak koymuştu.