YDH- Pakistan güvenlik güçlerinin İran Devrim Muhafızları ordusu mensubu 11 kişiyi tutukladığı bildirildi.

 

Pakistan polisi, İran’ın güneybatısındaki sınır bölgesinde 11 İran devrim muhafızının tutuklandığını açıkladı.

 

Pakistanlı güvenlik yetkilileri, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup 11 kişinin yasadışı bir şekilde sınırı geçerek Pakistan topraklarına girdiği için tutuklandığını belirtti.

 

11 devrim muhafızının İran’ın güneybatısındaki Pakistan sınırı yakınlarında yer alan “Meşkel” bölgesinde tutuklandığı bildirilirken, İranlı yetkililerin Pakistan güvenlik güçlerini yasadışı Cundullah örgütüyle irtibatlı olmakla suçladığı ifade edildi.

 

Abdulmalik Rigi liderliğindeki Cundullah örgütünün Sistan u Belucistan eyaletinde düzenlediği intihar saldırısında aralarında Devrim Muhafızları Ordusu kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Nur Ali Şuşteri’nin de bulunduğu 57 kişinin öldürülmesinden sonra İran Pakistan’ı Cundullah’ı desteklemekle suçlamıştı.

 

İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, konuyla ilgili olarak bu hafta Pakistan’a bir ziyarette bulunmuş, Pakistan hükümeti Cundullah örgütü tarafından düzenlenen terörist saldırıyı kınamış, Pakistan İçişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de bu konuda İran hükümetiyle işbirliğine hazır olduklarını açıklamıştı.