YDH- İşgalden sonra ABD tarafından Irak Başbakanlığına atanan İyad Allavi, azınlıktaki Sünni siyasi gruplardan Salih Mutlak liderliğindeki Diyalog Cephesi ile ittifak yapacağını açıkladı.

 

16 Ocak’ta yapılması beklenen Irak parlamento seçimlerine hangi seçim ittifakıyla gideceği merakla beklenen el-Irakiye grubunun Lideri İyad Allavi, seçimlere azınlıktaki Sünni siyasi gruplardan Diyalog Cephesi Lideri Salih el-Mutlak’la birlikte kurduğu “Ulusal Hareket” adlı ittifakla gireceğini açıkladı.

 

Irak’ın işgalden sonraki ilk başbakanı İyad Allavi, bir süre önce Birleşik Irak İttifakı yerine kurulan Irak Ulusal İttifakı’yla koalisyon görüşmeleri yapmış, ancak görüşmelerden netice alınamamıştı.

 

İyad Allavi birkaç gün önce de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve Diyalog Cephesi Başkanı Salih el-Mutlak’la seçim ittifakı yapmaya eğilimli olduğunu açıklamıştı.

 

16 Ocak’ta yapılacak olan parlamento seçimlerinin, Birleşik Irak İttifakı yerine kurulan Irak Ulusal İttifakı ile Başbakan Nuri el-Maliki’nin liderliğini yaptığı Hukuk Devleti İttifakı’nın arasında geçmesi bekleniyor.