Fadlullah, Hizbullah Genel Sekreterini kutladı

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan’ın dini mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, iki İsrail askerinin esir

SAAF-Lübnan’ın dini mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, iki İsrail askerinin esir alındığı operasyondan dolayı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ı kutladı.

 

Hizbullah Genel Sekreteri arayan Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, İslami Direniş’in düzenlediği “Vadu’s- Sadık” operasyonunu; türü, planlaması, uygulaması ve yapılan cihad bakımından tebrik etti.

 

Operasyonun İslami hareketin gücünü gösterdiğini ifade eden Fadlullah, operasyonun ümmetin yararına olduğunu ve Filistin davasına büyük bir katkı olduğunu belirtti.

 

İslami Direnişin İsrail işgali karşısında caydırıcı bir güç olma niteliğine sahip olduğunu ifade eden Fadlullah, Lübnan’ın toprak hakkının savunulması, Filistin intifadasına moral desteği olması ve İsrail’deki esirlerin kurtarılması noktasında önemli bir adım attığını söyledi. Fadlullah, Dünya kamuoyunun sustuğu Filistin katliamı esnasında Hizbullah’ın başlattığı operasyonu tebrik etti.

 

Fadlullah, operasyonun zamanlama ve uygulama açısından da kusursuz olduğunu, operasyon için doğru zamanın seçildiğini savundu.