YDH- Yemen’deki hükümet karşıtı el-Husi grubu, Suudi Arabistan sınırındaki “Cebel ed-Duhan” üssünü tamamen ele geçirdiğini açıkladı.

 

Yemen’deki muhalif el-Husi Hareketi, bu sabah bir bildiri yayımlayarak Suudi Arabistan sınırındaki Cebel ed-Duhan üssünü tamamen ele geçirdiklerini açıkladı.

 

Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana Yemen ordusunun ağır saldırılarına maruz kalan el Husi hareketi tarafından yayımlanan bildiride “Allah’ın lutfu ile Husi Hareketi, Arabistan Yemen sınırındaki el-Melahiz bölgesinde yer alan Cebel ed-Duhan üssünde dün geceden itibaren tam bir kontrol sağlamayı başarmıştır” ifadesine yer verildi.

 

Yayımlanan bildiride yoğun çatışmalar sonrasında ele geçirilen Yemen ordusuna ait üste bulunan silah ve teçhizata da el konulduğu ifade edildi.

 

Abdulmelik Tabatabai el-Husi liderliğindeki Şii el-Husi Hareketi, dün yayımladığı bildiride de Suudi Arabistan’ı Cebel ed-Duhan askeri üssü üzerinden Yemen ordusuna askeri destek vererek Yemen’in içişlerine müdahale etmekle suçlamıştı.

 

Öte yandan bağımsız haber kaynakları Yemen hükümeti ile el-Husi Hareketi arasında bir ateşkes yapılması ihtimalinin giderek güçlendiğini belirtti.