YDH- İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisine yazdığı mektuba ilişkin ayrıntıları açıkladı.

 

İranlı üniversite öğrencilerinin ABD Büyükelçiliğini işgal etmesinin 30. yıldönümü öncesinde bir konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisine yazdığı mektuba ilişkin ayrıntılara da değinerek Amerika’ya sert mesajlar verdi.

 

Ayetullah Hamenei, konuşmasında “ABD’nin yeni başkanı, güzel laflar etti. Bize sürekli olarak hem yazılı hem de sözlü mesajlar gönderdi. Gelin yeni bir sayfa açalım, gelin yeni bir başlangıç yapalım, gelin dünyanın sorunlarının çözümü konusunda işbirliği yapalım vs. gibi şeyler söyledi. Biz de peşin hükümlü olmayalım dedik. Biz pratiğe bakıyoruz. Bir değişim yaratmak istiyoruz dediler, biz de pekala görelim değişiminizi dedik” diyerek Obama’nın mektubuna ilişkin ayrıntılara yer vermiş oldu.   

 

Amerikalıların ilişkilerde değişim söylemine rağmen pratikte hiçbir adım atmadıklarını belirten Ayetullah Hamenei, “Amerikalıların zahiren tebessüm ettikleri her zaman biraz dikkatle incelendiğinde arkalarında bir hançer gizlemekte oldukları görüldü. Onların niyetleri hiçbir zaman değişmedi” dedi.

 

Amerikalıların taktiksel tebessümlerinin yalnızca çocukları aldatabileceğini belirten Ayetullah Hamenei, “Eğer ülke yöneticileri, uyanık, tecrübeli, olgun ve milletin çıkarlarını gözeten bir bir tutum içerisinde olursa onların bu tebessümlerine aldanmazlar” dedi.

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Amerika’ya yönelik bu sert mesajlarının ardından bugün bir açıklamada bulunan ABD Başkanı Barack Obama ise ABD’nin Tahran Büyükelçiliğinin İranlı öğrenciler tarafından işgal edilmesinin 30. yıldönümüne değinerek “geçenler geçti, şimdi geleceğe bakmalıyız. Washington, Tahran’la karşılıklı çıkarlara ve saygıya dayalı bir ilişki kurmak istiyor” diyerek İran’a yeniden sıcak mesajlar gönderdi.