YDH- Bir süredir Yemen’deki hükümet muhalifi el-Husi milislerine askeri saldırılarda bulunan Suudi ordusundan 6 askerin bugün yaşanan çatışmalarda öldüğü bildirildi.

 

El Alem televizyonunun Suudi haber kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre Suudi askerleri yemen sınırı yakınlarına atılan bir havan topu mermisiyle öldürüldü.

 

Husi güçlerinin Suudi ordusuyla savaşmak üzere mevzilenmeye başladığını belirten haber kaynakları, Suudi deniz kuvvetlerinin hava desteğiyle Yemen’in kuzey sahillerini kuşatma altında tutmayı sürdürdüğünü ifade etti.

 

El-Husi kaynakları, Yemen ordusu tarafından başlatılan saldırının Umran kenti bölgesinde püskürtüldüğünü ve Yemen ordusuna ait çok sayıda askeri araçla tankın da imha edildiğini açıkladı.

 

Husi yanlıları, kendilerine bağlı milislerin Yemen ve Suudi Arabistan askerlerinin bulunduğu Ayne’l- Hare bölgesine Katyuşa füzeleri fırlatırken çekilmiş görüntülerini yayımladı.

 

Öte yandan Suudi Arabistan hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Yemen’in kuzeyindeki bazı köyleri bombaladığı ve bombardıman sonucu sivil halktan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

El Arabiya televizyonu ise Yemen ordusunun bugün Melahiz bölgesini kontrolü altına aldığını, Suudi Arabistan ordusunun ise Cebel Duhan bölgesindeki bazı hassas bölgeleri ele geçirmeyi başardığını duyurdu.