YDH- Yemen’deki Husi güçleriyle savaşmak için Suudi Arabistan’a gönderilen Ürdün özel kuvvetlerinin Cebel Duhan bölgesinde ağır kayıplar verdiği bildirildi.

 

En-Nehreyn internet sitesinin Suudi yönetimine muhalif haber kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Suudi Arabistan ve Ürdün yönetimleri, Yemen’de el-Husi güçleriyle yapılan savaş haberlerine sansür uygulamaya başladı.

 

Ürdün Kralının emriyle Yemen’deki el-Husi hareketi ile savaşmak üzere bir paraşütçü birliğinin Suudi Arabistan’a gönderildiğini belirten kaynaklar, Ürdün özel kuvvetlerine mensup askerlerin bir süre önce Suudi Arabistan’ın Tebük kentindeki bir askeri üsse ulaştıklarını ve oradan da Suudi uçaklarıyla Yemen’deki el-Husi güçleriyle çatışmaların yaşandığı Cebel Duhan bölgesine nakledildiklerini söylediler.

 

Cebel Duhan bölgesine nakledilen Ürdün özel kuvvetlerine mensup askerlerin Husi yanlılarıyla girdikleri çatışmalarda ağır kayıplar verdiğini belirten kaynaklar, Suudi yönetimiyle Ürdün’ün Cebel Duhan bölgesinde verilen kayıplardan dolayı buradaki savaşla ilgili haberlere sansür uygulamaya başladığını ancak Ürdün özel kuvvetlerine bağlı askerlerin Suudi topraklarına kaçtıklarını öne sürdüler.

 

Suudi ordusunun savaş uçaklarıyla havadan ve topçu ateşiyle karadan bombalamasına rağmen Husi güçlerinin cebel Duhan bölgesindeki mevzilerini korumayı başardıklarını belirten kaynaklar, Suudi ordusunun Ürdün’den askeri destek istemesinin de Suudi ordusunun Cebel Duhan bölgesini kontrol altına almadaki başarısızlığının bir kanıtı olduğunu ifade ediyorlar.

 

Suudi ordusunun önceki gün bölgede gerçekleştirdiği hava operasyonunda paraşütçü birliğinin komutanı Yüzbaşı Said bin Muhammed el-Ömeri ve beraberindeki birçok asker öldürülmüş, bazı Suudi askerleri de el-Husi güçleri tarafından esir alınmıştı.