YDH- Yemen hükümetine muhalif el-Husi Hareketi, Yemen ve Suudi ordularının kendilerine karşı başlattıkları saldırılardan herhangi bir sonuç alamadıklarını açıkladı.

 

El-Alem Televizyonuna demeç veren Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Cebel Duhan, Cebel Ramih ve Melahiz bölgelerinde Yemen ve Suudi Arabistan ordularıyla yapılan savaşın devam ettiğini belirterek Yemen ve Suudi ordularının kendilerine karşı düzenledikleri ortak askeri operasyonlardan hiçbir netice alamadıklarını söyledi.

 

“Onlar savaşla hiçbir sonuca ulaşamayacaklar, Savaşla çözüm olmaz, Yemen toplumunun büyük bir kısmı zülüm altında bu sorunlar savaşla çözülmez” diyen Abdusselam, Suudi Arabistan’dan talepleri konusunda da şunları söyledi:

 

“Bizim talebimiz son derece somut ve adildir. Biz Arabistan’dan topraklarını Yemen ordusuna bize saldırmaları için kullandırtmamasını istiyoruz.”

 

Suudi Arabistan yönetiminin Yemen toprakları içerisinde bit tampon bölge oluşturmak istediklerini açıkladıklarını hatırlatan Muhammed Abdusselam, Suudi ordusunun geri çekilmek zorunda kaldığını açıkladı.

 

Suudi ordusunun kendilerini yaşadıkları kentlerden ve köylerden sürerek Yemen toprakları içerisinde bir tampon bölge yaratmak istediğini belirten Abdusselam, “Suudilerin bizi kentlerimizden sürme planı başarısız oldu. Biz Suudi askerlerini nasıl esir aldık? Biz Suudi topraklarına girerek onların askerlerini mi esir aldık. Hayır, onlar Yemen topraklarına girdiler ve biz de onların askerlerini esir aldık. Biz Suudi birliklerinde Yemen topraklarıyla ilgili haritalar ele geçirdik. Suudi hükümeti önceleri kibirli ve gururlu bir şekilde konuşuyordu. Eğer müzakere olmazsa Suudilere karşı yıpratma savaşı başlatacağız” dedi.

 

Suudi ordusunun elindeki tüm imkanları kullanarak kendilerine saldırdığını; ancak kendilerinin Suudi ordusundan birçok askeri teçhizatı ele geçirdiklerini belirten Muhammed Abdusselam, “Suudi ordusu bu savaşta Apaçi helikopterlerini, Mig savaş uçaklarını, komando birliklerini ve deniz kuvvetlerini kullandı. Ama şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadı. Bu da ispat ediyor ki bölgeye güvenlik ve istikrarın gelmesinin tek yolu diyalogdur” dedi.