YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’nin Mehdi’nin zuhurunu önlemek için Irak’ı işgal ettiğine dair elinde kanıt olduğunu söyledi.

 

İran’da yayımlanan Haber gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre İsfahan kentinde şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerika’nın Mehdi’nin zuhurunu önlemek için çalıştığına dair elinde belgeler olduğunu öne sürdü.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan olaylara değinerek “Bu son seçimlerde tek bir merkezden yönlendirilen yüzlerce düşman borazanını İran artık zayıfladı, şimdi ondan taviz koparma zamanı geldi diye propaganda yaptı. Ama sizin bu küçük evladınız istikbar düzeninin zirvesine çıkıp oradan siz körsünüz, İran halkı sizi yerinize oturtacaktır diye feryat etti” dedi.

 

Irak’la yapılan 8 yıllık savaş sırasında Batılı siyasi analistlerin bu savaşın 20 rejimi devirebileceğini söylediğini belirten Ahmedinejad, seçim sonuçlarına yapılan itirazların dış destekli olduğu yönündeki iddialarını tekrar ederek “onlar son olaylarda da öyle planlar yaptık ve öyle yönetiyoruz ki bu, yüz rejimi devirebilir dediler” diye konuştu.

 

Irak’ın ABD tarafından işgal edilmesi konusuna da değinen Ahmedinejad, “Bu müstekbirlerin bu ülkede petrol ev servet peşinde oldukları doğrudur. Ama bütün bunların altında onların başka bir gerekçeleri de var ve onlar bu gerekçe doğrultusunda hareket ediyorlar. Elbette bunu haberlerinde ifşa etmiyorlar. Biz onların belgelerini ele geçirdik: Onlar bu bölgede Peygamber ailesinden birinin çıktığına ve dünyadaki tüm zalimlerin kökünü kurutacağına inanıyorlar. Onlar bütün bu planları, Hz. Mehdi’nin zuhurunu önlemek için yaptılar ve onlar İran’ın bunun zeminini hazırladığını ve onun idaresinin yardımcısı olduğunu çok iyi biliyorlar” dedi.

 

İran’ın çevresini saran ateş çemberi içerisinde bir gül bahçesi olduğunu belirten Ahmedinejad, “Onlar İran’ı yok etmek için planlar yaptılar; ama tüm politikacılar ve analistler Ortadoğu’da İran’ın galip geldiğini söylüyorlar” dedi.

 

Afganistan’daki ABD ve NATO askeri varlığına da değinen Ahmedinejad, “Şimdi Afganistan’da çamura saplanmış bir eşek gibi ateşin ortasında kaldılar. Oradan kendilerini bir an önce kurtarıp çıkmak yerine oraya yeniden asker gönderiyorlar” dedi ve Amerikan güçlerinin Afganistan’da 50 yıl da kalsa, sonuçta zilletle çıkacağını söyledi.

 

Nükleer programından dolayı İsrail’in İran’a savaş açacağı yönündeki söylentilere de değinen Ahmedinejad, “Siyonist rejimin İran’a savaş açacağını söylüyorlar, Siyonist rejim hiçbir şey değil, onların yedi sülalesi, müttefikleriyle toplanıp gelse de hiçbir halt edemezler” diye konuştu.