YDH- Rus kaynakları, Yemen’in kuzeyindeki Husi direnişine yönelik savaşın komutasının Suudi Arabistan’ın kontrolünde olduğunu belirtti.

 

Rusya Federasyonu’ndaki “Yakındoğu ve Körfez Bölgesi Askeri Analizler Vakfı” Yemen’deki muhalif el-Husi Hareketi’ne yönelik savaşla ilgili yayımladığı raporunda Suudi Arabistan’ın Yemen hükümetinin zayıflığından yararlanarak el-Husi hareketine yönelik savaşın komutasında kontrolü ele geçirdiğini belirtti.

 

“Yakındoğu ve Körfez Bölgesi Askeri Analizler Vakfı” tarafından hazırlanan raporda, Yemen ve Suudi Arabistan’ın Husileri ortadan kaldırmak istediği öne sürüldü.

 

Husilere yönelik saldırılarının kendi sınırlarının güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu iddia eden Suudi Arabistan ise bugün de Yemen’in kuzeyindeki Melahiz, Şedda ve Razıh bölgelerine 13 hava saldırısı düzenledi.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonu, Husi Hareketi’nin bugün düzenlenen Suudi saldırılarıyla ilgili bir açıklama yaparak aralarında çocukların da bulunduğu bazı sivillerin öldüğünü belirtti.