YDH- El-Fetih Merkez Komitesi üyelerinden Muhammed Dahlan, Mahmud Abbas’ın Özerk Yönetim Başkanlığına aday olmaması durumunda el-Fetih’in yeni bir aday belirleyeceğini söyledi.

 

Mısır’a ait Nil televizyonun haberine göre Filistinliler tarafından İsrail’le işbirliği yapmakla suçlanan el-Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan, Mahmud Abbas’ın Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı’na aday olmaması durumunda el-Fetih’in yeni bir ismi aday olarak belirleyeceğini belirterek “Ebu Mazin aday olmama kararını sebepsiz yere vermedi. O, İsrail’in Yahudi yerleşkeleri yapmaya davam ettiğini ve uluslar arası yasalara uymadığını defalarca vurgulayarak bu şartlar altında çalışamayacağını söyledi” dedi.

 

El-Fetih’in Mahmud Ababs’ın başkanlığı konusunda ısrar ettiğini belirten Dahlan, “Ancak Ebu Mazin, aday olmama konusunda ısrarcı olursa el-Fetih intihar etmeyecektir, seçimler için yeni bir aday belirleyecektir” diye konuştu.

 

Mahmud Abbas’ı seçen el-Fetih’in ve Özerk Yönetim’in organlarının onun yerine başka birini de seçebileceğini belirten Dahlan, “Mesele kimin başkan olacağı ya da olmayacağı meselesi değildir, Ebu Mazin görevde olduğu sürece biz onu destekleriz; ancak çekilmekte ısrarcı olursa da el-Fetih kurumları onun yerine başkasını seçer” dedi.

 

Filistinli kaynaklar, el-Fetih içerisinde Mahmud Abbas’ın yerine yeni bir aday belirlenmesini savunanlarla her ne şekilde olursa olsun yeni adaya karşı olup Abbas’ın başkanlıkta kalmasında ısrarcı olanlar arasında gizli bir çatışma olduğunu belirtiyorlar.