YDH- İran, İsrail’den kendisine yönelik bir askeri saldırı olması durumunda İsrail’in kitle imha silahları ürettiği askeri merkezleri hedef alacağını açıkladı.

 

Suriye’ye resmi bir ziyarette bulunan İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, düzenlediği basın toplantısında Suriye ziyaretinin iki ülke arasında var olan yüksek düzeyli işbirliğini geliştirmek olarak açıkladı.

 

İsrail’in İran’a yönelik askeri tehditlerinin halkına ve ordusuna moral vermek hedefine yönelik olduğunu belirten İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, İsrail’in İran’a yönelik tehditlerini hayata geçirmekten aciz olduğunu ve böyle bir işe kalkışması durumunda İran’dan çok sert bir cavep alacağını bildiğini söyledi.

 

“Siyonistler, İran’a yönelik muhtemel tehdit senaryolarının hiçbirinde güvende olamayacaklardır. Hem önleyici ilk darbe konusunda dehşet içerisindedirler hem de misillemeye yönelik ikinci darbe konusunda yok olma kabusu görmektedirler” diyen General Vahidi, İsrail’in kendilerine yönelik herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda İsrail’in nükleer biyolojik ve kimyasal silah merkezlerini hedef alacaklarını söyledi.

 

Yemen’deki çatışmalarla ilgi sorulara da cevap veren Vahidi, “Yemen’de ve Sa’da’daki olaylar, sükunet içerisinde ve ulusal bir diyalogla çözüme kavuşturulabilir. Yemen’in iç sorunlarına müdahale edip bu bunalımı bölgeselleştirmek, masum sivillerin katledilmesi gibi gayri insani ve gayri İslami olaylarla neticelenecektir ki bunun da bölgesel yankıları olacaktır” dedi.

 

ABD ve İsrail’in Yemen’deki çatışmaları körüklediğini belirten Vahidi, bazı Arap ülkelerinin savaşa müdahale ederek bölgeyi müdahalelere açık hale getirdiklerini bunun da Yemen merkezi hükümetinin zayıflamasına ve ondan daha fazla taviz koparılmasına neden olduğunu söyledi.