YDH- Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, Bağdat’ta düzenlenen son terörist saldırılarla ilgili istihbaratı daha önceden Güvenlik Servisi Komutanı’na verdiklerini açıkladı.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, bakanlığının saldırıda kullanılacak bomba yüklü araçların türünü ve saldırı düzenlenmesi muhtemel mekanları tespit ettiğini ve saldırılara ilişkin istihbaratı Bağdat Güvenlik Servisi Komutanlığına bildirdiklerini söyledi.

 

Irak İçişleri Bakanlığı Genel Operasyonlar Dairesi’nden Bağdat Güvenlik Servisi Komutanlığı’na gönderilen gizli ve acil kodlu yazışmayı ele geçirdiğini belirten ve bunu yayımlayan el-Arabiya televizyonu, söz konusu belgede teröristlerin iki yerde patlatılmak üzere bomba yüklü araçlar hazırladığının duyurulduğunu ifade etti.

 

Hazırlanan bomba yüklü araçlardan birinin Bağdat Uluslar arası Fuarı yakınlarında, diğerinin ise ez-Zevra Parkı yakınlarında patlatılacağının belirtildiği belgede, bomba yüklü araçlardan birinin şoförünün Sudan kökenli olduğunu ve fuar yakınlarındaki bir bilgisayar öğretim merkezinde bekçi olarak görev yaptığının ifade edildiği bildirildi.