YDH- Bazı Arap ülkelerinin ardından Amerika’nın da Yemen’e özel bir askeri birlik gönderdiği açıklandı.

 

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine demeç veren üst düzey bir Amerikalı askeri yetkili, Yemen’e özel bir askeri birlik gönderildiğini belirterek bununla Yemen’in el-Kaide’nin askeri üssü haline dönüştürülmesinin önleneceğini söyledi.

 

Yemen ve Suudi Arabistan ordusunun kuzeydeki Husi milislerine yönelik operasyonları sürerken Yemen’in komşusu Umman’ın da Yemen sahillerindeki deniz devriyelerini arttırdığı bildiriliyor.

 

Umman Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Ahmed Said el-Kesiri, Afganistan, Pakistan ve Somali’den Yemen’e eylem yapmak için gelenlerin sayısında artış olduğunu belirterek bunları engellemeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Siyasi gözlemciler, Amerika’nın Yemen’e askeri birlik göndermesinin ABD Senatosunun Beyaz Saray’dan ve ABD müttefiki ülkelerden Yemen’deki bunalımın sona erdirilmesi için gerekli adımları atmasını isteyen ancak bağlayıcılığı bulunmayan kararının ardından gerçekleşmiş olmasının dikat çekici olduğunu ifade ediyorlar.

 

Bir süre önce de Yemen Genelkurmay Başkanı Ahmed Ali el-Uşul, Amerika ile kuzeydeki el-Husi milislerine yönelik operasyonlarda Yemen ordusuna yardım etmesini öngören bir askeri anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı.