YDH- Suudi Arabistan İstihbarat servisinin Yemen’in başkenti San’a’da el-Husi Hareketi’ne yönelik ortak operasyonları koordine etmek üzere bir irtibat bürosu açtığı bildirildi.

 

Uzmanlar, Suudi Arabistan istihbarat servisinin Yemen’de bir irtibat bürosu açmış olmasının sadece Husi hareketine değil el-Kaide ve güney Yemen’deki hükümet muhalifi çevrelere yönelik ortak faaliyetleri koordine etmeye yönelik olduğunu belirtiyor.

 

Suudi Arabistan istihbarat servisinin Yemen’de açtığı büronun bu ülkedeki el-Kaide üyelerini takip ve tutuklamakla da görevli olacağı bildirilirken, Suudi Arabistan yönetiminin güney Yemen’deki ayrılıkçı hareketlerden de endişeli olduğu ifade ediliyor.

 

1960 yılında Yemen’deki iç savaş sırasında saltanat rejimini deviren Yemenli cumhuriyetçilerin Suudi Arabistan tarafından düşman olarak görüldüğünü belirten uzmanlar, Suudi rejiminin son dönemde güney Yemen’in kuzeyden tekrar ayrılmasını savunarak büyük gösteriler düzenleyen güneydeki hareketlilikten de ciddi kaygı duyduğunu ifade ediyor.