YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’ye yapılan saygısızlığı protesto etmek amacıyla yaptıkları izin başvurusuna cevap beklediklerini açıkladı.

 

İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’ye yapılan saygısızlığı protesto etmek amacıyla Cuma günü düzenlenecek gösterilere katılıp katılmayacakları yönündeki sorular üzerine kendi siyasi görüşüne yakın “Kelime” adlı internet sitesine açıklamada bulunan Mir Hüseyin Musevi, söz konusu saygısızlığı protesto etmek için Hüccetulislam Mehdi Kerrubi ile birlikte yaptıkları izin başvurusuna cevap beklediklerini söyledi.

 

Musevi, konuyla ilgili açıklamasında “toplumdaki mevcut gergin ortamı dikkate alarak Mücadeleci Din Alimleri Topluluğu (Mecme-yi Ruhaniyun), Sayın Hüccetulislam Mehdi Kerrubi ve ben, ayrı bir protesto gösterisi düzenlemek için izin başvurusunda bulunduk. Halen bu başvurumuza verilecek resmi cevabı bekliyoruz” dedi.

 

İmam Humeyni’ye yapılan saygısızlık olayı konusunda kuşkular bulunduğu yönündeki görüşünü tekrarlayan Musevi, halkın tüm kesimlerinin bu saygısızlığa yönelik nefret ve tepkisini göstereceğini söyledi.