YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin, Irak’ın silahlanmaya değil, güçlü bir istihbarat örgütüne sahip olması gerektiğine işaret ettiği bildirildi.

 

Irak’ta yayımlanan ez-Zaman gazetesinin haberine göre Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Mehdi Kerbelai, dün verdiği Cuma hutbesinde Ayetullah Sistani’nin terörizmle etkili bir şekilde mücadele edilebilmesi için ülke çapında güçlü bir istihbarat örgütünün kurulması gerektiğini belirttiğini dile getirdi.

 

Irak hükümetinin gelişmiş silahlar ve tanklar satın almak için milyonlarca Dolar harcadığını belirten Şeyh Mehdi Kerbelai, “ancak şunu unutuyoruz ki terör sorunu tanklarla ve teçhizatlarla çözülmez. Yeni terörist yöntemleri tanımak ve terörle mücadele konusunda yeni yöntemler geliştirmek için planlamalar yapılmalıdır” dedi.

 

Ayetullah Sistani’nin de ülkenin güçlü bir istihbarat servisine sahip olması gerektiğini vurguladığını belirten Şeyh Kerbelai, terörist saldırıları eyleme geçmeden önce etkisiz bırakacak etkili bir istihbarat ağı oluşturulması gerektiğini ifade etti.