YDH- İranlı birçok dini merci, Ayetullah Muntezeri’nin vefatı dolayısıyla ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunmak üzere Ayetullah Muntezeri’nin evini ziyarete gitti.

 

İlna haber ajansının bildirdiğine göre İranlı birçok dini merci, dün gece geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Ayetullah Muntezeri’nin ailesine başsağlığı dilemek için Ayetullah Muntezeri’nin Kum’daki evini ziyaret etti.

 

Ayetullah İbrahim Emini, Ayetullah Safi Golpayegani, Ayetullah Sanii, Ayetullah Musevi Erdebili, Ayetullah Şubeyri Zencani ve Ayetullah Gerami’nin vefat haberinin ardından ailesine başsağlığı dilemek için Ayetullah Muntezeri’nin evine gittiği bildirildi.

 

Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Genel Sekreteri Muhsin Rızai ve İmam Humeyni’nin Torunu Hüccetulislam Hasan Humeyni, Ayetullah Muntezeri’nin vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

 

10 Dönem cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi ise Ayetullah Muntezeri’nin toprağa verileceği pazartesi gününü yas günü ilan ederek, taraftarlarına cenaze törenine katılmaları çağrısında bulundu.

 

Ruydad adlı internet sitesi ise halkın yarın yapılacak olan cenaze törenine katılmak için Kum kentine gitmeye başladığını belirterek Tahran-Kum arasındaki otobanda yoğun bir trafik olduğunu duyurdu.