YDH- El-Kaide örgütünün Lideri Usame bin Ladin’in oğlu, aile üyelerinin İran’da tutuklu olduğunu iddia etti.

 

El Cezire televizyonuna demeç veren Usame bin Ladin’in ikinci oğlu Abdurrahman bin Ladin, ailesinin birçok üyesinin İran’da cezaevinde tutulduğunu söyledi.

 

Üvey annelerinden birinin, kız kardeşinin ve beş erkek kardeşinin 1997’den beri Tahran’da tutuklu olduğunu belirten Abdurrahman bin Ladin, kız kardeşinin birkaç hafta önce 6 ayda bir İranlı güvenlik görevlilerinin kendisine tanıdığı alışveriş imkanından yararlanarak kaçmayı ve Suudi Arabistan konsolosluğuna sığınmayı başardığını öne sürdü.

 

Suriye’de yaşamakta olduğunu belirten Abdurrahman, kız kardeşinin yaklaşık bir ay önce kendisini telefonla aradığını ve kendisinin de ona Suudi Arabistan konsolosluğuna sığınmasını tavsiye ettiğini belirterek o görüşmeden sonra kız kardeşinin ve diğer aile üyelerinin akıbetinden haberdar olmadığını söyledi.

 

Kardeşlerinin serbest bırakılmasını isteyen Abdurrahman bin Ladin, Usame bin Ladin’in ilk eşinin Suriyeli olduğunu ve ailesiyle birlikte Suriye’de yaşadığını belirterek kardeşlerinin sağ olduklarını bilmediklerini, onların hayatta olduğundan kız kardeşinin Suriye’deki ailesini telefonla araması üzerine haberdar olduklarını söyledi.