YDH- Ayetullah Muntezeri’nin dünkü cenaze töreni sırasında atılan bazı sloganları protesto etmek amacıyla bugün düzenlenen protesto yürüyüşüne katılan göstericiler dini mercilerden Ayetullah Sanii’nin evine ve Ayetullah Muntezeri’nin bürosuna saldırdı.

 

Ayetullah Muntezeri’nin cenaze töreninde İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’yi hedef alan sloganları protesto etmek amacıyla bugün Kum kendine düzenlenen yürüyüşe katılan bir grup göstericinin Taklit Mercilerinden Ayetullah Sanii’nin hüseyniyesine ve Ayetullah Muntezeri’nin bürosuna saldırdığı bildirildi.

 

Göstericilerin Ayetullah Sanii’nin hüseyniyesine kilit vurduğunu ve hüseyniyenin camlarını kırdığı bildirilirken Ayetullah Muntezeri’nin oğlu Hüccetulislam Ahmed Muntezeri’nin yaşanan gerginlikten dolayı babasının vefatının üçüncü ve yedinci gününde yapılacak dini törenlerin iptal edildiğini duyurdu.

 

Ahmed Muntezeri, yaptığı açıklamada “sivil giysili güçlerin” dün yapılan cenaze töreninden sonra Ayetullah Muntezeri’nin bürosuna ve çocuklarının evlerine saldırmasından sonra ailesinin Ayetullah Muntezeri’nin vefatının 3. Ve 7. Gününde yapılacak olan dini merasimleri iptal etmek kararı aldığını ifade etti.

 

Öte yandan Ayetullah Muntezeri’nin cenaze töreninde atılan sloganları protesto etmek için bugün düzenlenen yürüyüşün güzergahının değiştirildiği ve göstericilerin Ayetullah Muntezeri’nin ve Ayetullah Sanii’nin bürosuna doğru yönlendirildiği bildirildi.