YDH- ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry’nin İran’ı ziyaret etmek istediği yönündeki haberler yalanlandı.

 

Fransız haber ajansına açıklamada bulunan John Kerry’nin Sözcüsü Frederich Johns, Kerry’nin Tahran’ı ziyaret ve İranlı yetkililerle görüşme konusunda herhangi bir programının olmadığını söyledi.

 

Amerikalı Demokrat Senatör John Kerry’nin, İran’a benzin ambargosu uygulanmasına karşı olup olmadığı yönündeki bir soruyu da cevaplayan Johns, Senatör Kerry’nin bu yöndeki bir tasarının incelenmesi konusunda daha fazla zamana ihtiyaç olduğuna inandığını söyledi.

 

John Kerry’nin nükleer programından dolayı İran’a ambargo uygulanması yönündeki bir karar tasarısının Senato’ya getirilmesine karşı olduğuna ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanlayan Johns, bununla birlikte Kerry’nin Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı sıfatıyla böylesi bir gücünün bulunduğunu ifade etti.

 

Demokrat Partili Senatör Christpoher Dodd tarafından hazırlanan İran’a benzin ambargosu öngören tasarı 15 Aralık’ta ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmişti. Tasarının uygulanabilmesi için Senato’nun ve ABD başkanının da onaylaması gerekiyor.