El-Cezire’nin Hizbullah anketi

01 Ocak 1970

SAAF-Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonu internet sitesinde Hizbullah’ın İsrail

SAAF-Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonu internet sitesinde Hizbullah’ın İsrail karşısındaki tutumuyla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

 

Hizbullah’ın İsrail karşısındaki tavrıyla ilgili ankete yansıyan sonuçlar, bölgedeki Arap yönetimleriyle halkları arasındaki çelişkinin büyüklüğüne işaret ediyor.

 

Cezire'nin açıklamasına göre ankete katılan 197 bin 641 kişiden, 180 bin 365 kişi Lübnan Hizbullah hareketinin İsrail karşısındaki tavrını "meşru direniş" olarak değerlendirirken ankete katılan 17 bin 262 kişi ise “Hizbullah’ın işin sonunu düşünmeden maceraya atıldığı” görüşünde.

 

Katılımcıların yüzde 91'inin Hizbullah'ın "meşru direniş" gösterdiğini; yüzde 8,7'sinin de Hizbullah'ın "sonunu düşünmeksizin maceraya atıldığını" düşündüğü anket, Arap halklarının yöneticileri gibi düşünmediğini ortaya koyuyor.

 

El-Cezire savaşın ilk üç günü "Hizbullah'ın İsrail karşısındaki tavrı hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklinde bir soru sormuş; seçenek olarak da Hüsnü Mübarek'in sözlerine atfen "sonunu düşünmeksizin maceraya atılmak" ve Nasrullah'ın sözlerine atfen "meşru direniş"i vermişti.