YDH- İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Muhsin Rızai, aşura merasimlerine yapılan saygısızlığı protesto ederken aşırıya gidilmemesini isteyerek tüm taraflara itidal çağrısında bulunu.

 

Aşura merasimlerine yönelik saygısızlığı kınayan bir bildiri yayımlayan Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Genel Sekreteri Muhsin Rızai, ülkede karışıklık çıkaran birtakım marjinal gruplarla itirazlarını yasalara bağlı kalarak yapanlar arasında fark gözetilmesi gerektiğini belirtti.

 

Ülkede ölümle sonuçlanan karışıklıklara sebep olan bir takım kuşkulu aşırı grupların faaliyetlerinin arttığını belirten bu tür hareketlerin önlenmemsi durumunda ülkenin bunalıma sürükleneceğini söyledi ve olayların sorumlularının güvenlik güçleri tarafından bir an önce yakalanarak yargıya teslim edilmesini istedi.

 

Halka bilinç ve itidal çağrısı yapan eski Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhsin Rızai, “saygısızlık yapan ve kargaşa çıkaran marjinal gruplarla yasalara ve değerlere bağlı kalarak itirazlarını dile getiren ve eleştiri yapan kişiler birbirine karıştırılmamalıdır” dedi.

 

Akıl ve itidal sahiplerinin seyirci olmaktan çıkarak aşırılık yanlılarını sahneden çıkarmasının gerekliliği konusundaki çağrılarını hatırlatan Dr. Muhsin Rızai, “durum öyle bir noktaya gelmiştir ki artık diretmenin zamanı değildir, birbirimizi suçlamaktan vazgeçelim ve önce ülkeye sükuneti getirip daha sonra da tüm ihtilafları ele alalım” dedi.