YDH- İran hükümetinin resmi haber ajansı İrna’nın Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’nin “Tahran’dan kaçtığı” yönündeki haberi Kerrubi’nin ailesi tarafından yalanlandı.

 

İran’daki İtimad-ı Milli Partisi Başkanı Mehdi Kerrubi’nin oğlu Hüseyin Kerrubi, devletin resmi haber ajansı İrna’nın Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’nin “Tahran’dan kaçtığı” yönündeki haberini yalanlayarak babasının Tahran’da olduğunu söyledi.

 

İranlı reformcu milletvekillerinin oluşturduğu “İmam’ın Çizgisi” grubunun resmi internet sitesinde yer alan habere göre İrna’nın haberinden sonra açıklama yapan Hüseyin Kerrubi, “onlar arzularına ulaşamayacaklarını bildikleri için bu tür söylentilerle en azından birkaç dakikalığına dahi olsa haber kalıbında yaydıkları bu tür söylentilerle bu arzularını gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

 

“Babam gibi geçmişi olanlar değil, zulüm ve cinayet işleyenler halktan kaçıyorlar, babam ve Sayın Musevi, halkla birliktedir, halk da zulme karşıdır” diyen Hüseyin Kerrubi, Mehdi Kerrubi’nin Tahran’da olduğunu ve bu tür haberlerin toplumda korku ve dehşet yaratmayı amaçladığını söyledi.