YDH- İran’ın önde gelen Taklit Mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, aşura merasimleri sırasında kutsal değerlere yapılan saygısızlığın bir kesimin siyasi rakiplerine mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Hükümet yanlısı Hizb-i Mutelife-i İslami adlı partinin üyelerini kabul eden Ayetullah Mekarim Şirazi, aşura merasimlerinde kutsal değerlere yönelik yapılan saygısızlığı protesto amacıyla dün yapılan gösterilerden duyduğu memnuniyeti belirterek halkın bu gösterilere hem nitelik hem de nicelik açısından güçlü bir katılım gösterdiğini söyledi.

 

Halkın kutsal değerlere yapılan saygısızlığı tıpkı devrim yıllarının coşkusu ve görkemiyle protesto ettiğini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, “düşman, aşura gününde İmam Hüseyin’e ve Rehberliğe küstahlıkta bulundu; ama bunların kendisine bir faydası olmadı. Halkımız bilinçli ve uyanık bir şekilde her zaman sahnede olduğunu gösterdi” dedi.

 

Seçim sonrasında yapılan tartışmalara da değinerek bu olayların beli bir kesime mal edilmesine kaşı çıkan Ayetullah Mekarim Şirazi, “Ortaya çıkan hadiseler, seçim meselesinin ötesindedir. Bu işlerin onların kontrolünden çıktığı belli oluyor. Bugün tanık olduğumuz şeyler İslam’la ve dini hükümetle mücadeledir. Bunun adını seçim davası olarak koymayalım” dedi.

 

Aşura merasimlerindeki şiddet olayları konusundaki yabancı müdahalelerine de dikkat çeken Ayetullah Mekarim Şirazi, “Yabancılar çok etkin, bir günde ülkeye 700 bin mesaj gönderildiğini öğreniyoruz. Onlar umuda kapılmışlardı; ama İran çarşamba günü onlara gördüklerinin rüya olduğunu gösterdi” dedi.