YDH- Daha önce kendisine ait Fekke Petrol kuyularının İran askerleri tarafından işgal edildiğini öne süren Irak’ın İran sınırındaki askeri birliklerini alarm durumuna geçirdiği bildirildi.

 

İran’dan yayın yapan Tabnak adlı internet sitesinin haberine göre yeni kurulan Irak ordusunun özel sınır birlikleri, Huzistan’ın kuzey kesimindeki sınır bölgelerinde alarm durumuna geçirildi.

 

Irak ordusuna ait “el-Meğavir”  adlı özel biriliklerin tam teçhizatlı olarak Basra’nın kuzeyinden Meysan ilinin İran’ın Huzistan ilinin kuzeyiyle sınır teşkil eden bölgelerine sevk edildiğini bildiren site, bu özel kuvvetlerin Fekke sınır bölgesinde alarm durumunda bekletildiğini duyurdu.

 

Bölgeye tank gibi ağır silahların konuşlandırılmadığını; ancak Amerikan yapımı teçhizatla donatılan bu özel kuvvetlerin Fekke bölgesindeki İran Irak sınırına 300 metre mesafede bulunduğu belirtilirken, Iraklı bir komutanın bu güçlerin Fekke bölgesindeki tartışmalı petrol kuyularıyla ilgili olarak bölgeye nakledildiğini söylediği bildirildi.

 

Irak’ın Meysan ilindeki siyasi yetkililerin Irak özel kuvvetlerinin bölgeye nakledilmesinin İran’la vahim bir husumet durumunun oluştuğu anlamına gelmediğini açıkladıkları bildirilse de bazı Iraklı yetkililer, İran ordusunun uluslar arası sınırı geçerek kendilerine ait bir petrol kuyusunu ele geçirdiğini iddia ediyorlar.