YDH- İran’ın önde gelen dini mercilerinden Ayetullah Cevadi Amuli, kutsal değerlere saygısızlık yapanlarla seçim sonuçlarına itiraz edenlerin safının ayrı olduğunu söyledi.

 

Hükümet yanlısı çevrelerin, aşura merasimleri sırasında yaşanan şiddet olaylarından “fitnenin liderleri” diye niteledikleri cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’yi sorumlu tutan propagandaları sürerken İran’ın önde gelen dini otoritelerinden Ayetullah Cevadi Amuli, aşura gününde kutsal değerlere saygısızlık yapanlarla seçim sonuçlarına itiraz edenlerin safının birbirinden ayrı olduğunu söyledi.

 

İlna haber ajansının haberine göre Kum İlmiye Havzası Müderrislerinden Ayetullah Cevadi Amuli, bugünkü ahlak dersinde aşura günü yaşanan olaylara değindi ve “bazıları, itiraz etmektedir, ancak onların safı saygısızlık yapanlardan ayrıdır. Allah’tan da onları ayırmasını ve Ehlibeytin hüzün gününde Ziyad ve Mervan Oğullarının sevincini tekrar edenleri eğer hidayete ulaşmaları mümkün değilse hak ettikleri şekilde cezalandırmasını diliyorum” dedi.

 

Toplumdaki dini ve ulusal birliğin ehlibeyt etrafında gerçekleşebileceğini belirten Ayetullah Cevadi Amuli, Nehcu’l- Belaga’nın 216. Hutbesine işaret ederek Hz. Ali’nin bu hutbede yöneticiyle yönetilenler arasındaki karşılıklı hakları ortaya koyduğunu söyledi ve “hakkın olduğu her yerde yükümlülükler de vardır” dedi.