YDH- Suudi Arabistan ve Yemen ordusunun Yemen’in kuzeyindeki kentlere düzenlediği saldırılar, Irak’ın Kufe kentinde protesto edildi.

 

İran televizyonunun haberine göre Kufe Mescidi’nde kılınan cuma namazının ardından yürüyüşe geçen yüzlerce Iraklı Yemen ordusu ile Suudi Arabistan’ın Yemen’in kuzeyindeki Husi Hareketi yanlılarının yaşadığı kentlere düzenlediği saldırıları protesto etti.

 

İran televizyonuna demeç veren Sadr grubu liderlerinden Hazım el-Areci, bugün düzenlenen gösterinin amacının Arap ve İslam dünyasının Yemen’deki sivil halka yönelik katliam karşısındaki suskunluğunun protesto edilmesi olduğunu söyledi.

 

Sadr grubu Lideri Mukteda Sadr’ın da Yemen’deki katliamları kınayan bir bildiri yayımladığı ve Sadr’ın Necef kentinde dağıtılan bildirisinde halktan Cuma namazı sonrasında Yemen’deki Şiilere yönelik saldırıları protesto etmeye çağırdığı bildirildi.

 

Öte yandan Yemen hükümeti tarafından öldüğü iddia edilen Husi Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, yayımladığı bir ses bandıyla uluslar arası toplumla Arap ve İslam dünyasından Yemen’deki saldırılar karşısında sorumlu davranmasını istedi.

 

Yemen’in kuzeyindeki Saada, Umran ve el-Cevf bölgelerine düzenlenen hava saldırılarından yüzlerce kadın ve çocuğun öldürüldüğünü belirten Abdulmelik el-Husi, Yemen, Suudi Arabistan ve Amerikan ordularının düzenlediği saldırıların İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına benzetti.

 

ABD, Suudi Arabistan ve Yemen ordusunun saldırılarından sadece sivillerin zarar gördüğünü belirten Abdulmelik el-Husi, “milislerimiz kendilerini saldırıdan nasıl koruyacaklarını biliyorlar, ayrıca savaşın cereyan ettiği cepheler de bellidir bunlar neden masum sivilleri katlediyorlar” dedi.