YDH- Uzun bir süredir Yemen, Suudi Arabistan ve Amerikan ordularının saldırılarına maruz kalan Husi Hareketi, Yemen hükümetiyle yaşanan sorunların çözümü için müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

 

El-Cezire televizyonuna özel bir demeç veren Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam Yemen hükümetiyle yaşanan sorunların çözümü için müzakerelere hazır olduklarını belirtti.

 

El-Cezire muhabirinin “müzakerelere hazır olduğunuza ilişkin bu açıklamanız, Yemen hükümetinin belirlediği tüm şartları kabul edeceğiniz anlamına mı geliyor?” şeklindeki sorusuna cevap veren Muhammed Abdusselam “Biz görüşmeleri, bunalımın çözülmesi ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tek yol olarak görüyoruz. Savaş, halkın öldürülmesinden ve hayatının perişan edilmesinden başka bir sonuç doğurmuyor. Biz hükümeti defalarca diyaloga çağırdık. Bu yüzden devlet başkanının diyalog çağrısını ülkenin barış ve güvenliğe kavuşması için olumlu bir çağrı olarak görüyoruz” dedi.

 

Muhammed Abdusselam, Fransız Haber Ajansına telefonla verdiği demeçte de Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in görüşme önerisini olumlu karşıladıklarını belirterek, Yemen ordusunun kuzeydeki Saada kentine yönelik saldırılarını durdurması halinde hükümetle diyaloga hazır olduklarını açıkladı.

 

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, cuma günü resmi es-Savra gazetesinde yayımlanan açıklamasında Şii el-Husi grubunu hükümetin belirlediği şartları kabul etmeye ve çatışmaları sona erdirmeye çağırmıştı.