YDH- Amerika’nın el-Kaide tehditlerinden dolayı Yemen’deki büyükelçiliğini kapattığı ve burada çalışan Yemenli personele ikinci bir duyuruya kadar büyükelçiliğe gelmemeleri uyarısı yaptığı bildirildi.

 

Reuters haber ajansı, Amerika’nın Yemen’deki büyükelçiliğini geçici olarak kapattığını duyurarak, Yemen’deki ABD büyükelçiliğinde çalışan personelin Amerikalı yetkililerin kendilerinden evlerinde kalmalarını istediğini söylediklerini belirtti.

 

Yemen’deki Amerikan büyükelçiliği de kendi resmi sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada el-Kaide tehditlerinden dolayı büyükelçiliğin geçici olarak kapalı olacağını duyurdu.

 

Washington’dan Yemen’deki büyükelçiliğin kapatılmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yılbaşında bir Amerikan yolcu uçağına bombalı saldırı yapmak isteyen Nijerya kökenli şahsın Yemen’de eğitim gördüğü öne sürüldü.

 

Reuters’in haberine göre el-Kaide tarafından yayımlanan bir bildiride de saldırı girişiminin Amerika’nın Yemen hükümetine Husilere yönelik saldırılara yardımcı olmasından dolayı bir misilleme amacı taşıdığı bildirildi.