YDH- Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan ve Yemen ordusuna karşı uzun süreli bir yıpratma savaşına hazır olduklarını açıkladı.

 

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesine demeç veren Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, “Husiler, Suudi Arabistan ve Yemen ordusuna karşı daha fazla direnebilecek mi?” yönündeki  soruya Yemen ve Suudi ordusunun saldırıları sürünceye kadar direnişlerini devam ettireceklerini belirterek uzun süreli bir yıpratma savaşına hazır olduklarını söyleyerek cevap verdi.

 

Abdulmelik el-Husi, savaşı nesiller boyu sürdürebilecek yeterliliğe sahip olduklarını belirterek uzun süreli bir yıpratma savaşının da seçeneklerden biri olduğunu ifade etti.

 

Yemen ve Suudi ordularının saldırılarını sürdürdüğünü; ancak herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini savunan el-Husi, Yemen ve Suut ordusunun sivillere yönelik saldırılarını arttırmalarının da onların komutanlarının yaşadıkları başarısızlıktan kaynaklandığını söyledi.

 

Abdulmelik Husi, Suudi Arabistan ve Yemen ordularının kendilerine yönelik saldırılarının hiçbir şer’i ve kanuni gerekçesi olmadığını belirterek “onların saldırıları sürdükçe çatışmalar durmayacaktır, bu savaşta Yemenli sivillerin hedef alınması savaşın daha da karmaşıklaşmasına ve daha da uzamasına sebep olmaktadır” diye konuştu.

 

Kendilerinin Suudi Arabistan’la herhangi bir savaşın içine girmek istemediklerini belirten el-Husi, Suudi Arabistan’ın Cebel Duhan bölgesindeki bir askeri üssü Yemen ordusuna vermeleri yüzünden oradaki Yemen güçlerine karşı koymak zorunda kaldıklarını ve Suudi Arabistan’ın bunu bahane ederek kendilerine havadan ve karadan saldırdığını söyledi.

 

Suudi Arabistan ve Yemen’in Husileri İran’dan destek almakla suçlamalarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Abdulmelik el-Husi, iddiaları yalanlayarak İran’ın bu konuda sorunun barışçı yollarla çözümlenmesini isteyen resmi bir tutumu olduğunu hatırlattı ve “eğer Yemen İran’dan destek aldığımıza dair kanıtlar açıklarsa onlara teşekkür ederiz; ama bizim onların cinayetlerini açıklamamız için kanıta bile ihtiyacımız yok, çünkü her şey açıkça ortada” dedi.