YDH- Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanı General David Petraeus, terörizmle mücadele için Yemen hükümetine yapılan mali yardımların iki katına çıkarılacağını açıkladı.

 

CNN televizyonuna demeç veren Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanı General David Petraeus, Amerika’nın Yemen’deki el-Kaide militanlarına karşı mücadele etmek için bu ülkeye asker yerleştirmek gibi bir niyetinin bulunmadığını; ancak terörle mücadele için Yemen’e yapılan mali yardımların iki katına çıkarılacağını açıkladı.

 

Terörle mücadele konusunda ciddi taahhütler gerektiğini belirten General Petraeus, Yemen’deki yoksulluğun bu ülkedeki terörizmin gelişmesinde önemli bir etken olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması ve bu konuda sadece askeri yöntemlerle başarıya ulaşılıp ulaşılmayacağına ilişkin bir soruya verdiği cevapta da “Doğrusunu isterseniz biz de bu sonuca ulaştık ve bu sorunun kısa sürede çözümlenemeyeceğini kavradık” dedi.

 

General Petraeus, terörle mücadele konusunda çok yönlü çalışılması ve tedbirlerin belli bir zaman dilimi içerisinde uygulanması gerektiğini söyledi.