YDH- Güney Yemen Ayrılıkçı Cephesi, ülken güneyinin bağımsızlığını elde edinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

 

BBC Arapça servisine demeç veren Güney Yemen Ayrılıkçı Cephesi’nin Sözcüsü Abduh Muattari, güneylilere yaptıkları grev ve sivil itaatsizlik çağrısıyla ilgili olarak yaptıkları çağrıya başta ed-Dali’ ve Lahc kentleri olmak üzere ülkenin tüm güneyinde yoğun katılım olduğunu söyledi ve mücadelenin bağımsızlığın kazanılmasına kadar süreceğini ifade etti.

 

Yapılan bu grev ve sivil itaatsizliklerin Yemen halkının şiddetsiz bir devrimden yana olduğunu gösterdiğini belirten Muattari, bu eylemlerin daha da artacağından emin olduğunu söyledi.

 

Muattari, güneydeki halkın ülkenin güneyinde tam bağımsız ve özgür bir bağımsız devlet kuruluncaya kadar sürdürüleceğini söylerken, Yemen hükümetinin bugün düzenlenen gösterilerde göstericilerin üzerine ateş açtığı bildiriliyor.

 

Kendilerinin hükümetin uyguladığı şiddete rağmen şiddete başvurmayacaklarını ve güç kullanmayacaklarını belirten Muattari, başta el-Kaide olmak üzere hiçbir terörist örgütle bağlantıları olmadığını, bağımsızlığı elde edinceye kadar barışçı eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.